Wij willen elke patiënt zo goed mogelijk verder helpen. Daarom bieden we - naast kinesitherapie en manuele therapie - een breed aanbod aan extra specialisaties. Van innovatieve technieken tot beproefde methoden: u kan steeds rekenen op onze expertise!

mission statement icoon“Méér dan kinesitherapie en manuele therapie”

Onze verschillende specialisaties

Manuele therapie

Voorbeeld van manuele therapie

Manuele therapie helpt u om uw bewegingsvrijheid terug te vinden, pijn te verlichten en functionele hinder te verminderen. Deze therapie richt zich op een duurzame oplossing voor klachten die voortkomen uit omkeerbare disfuncties van het bewegingsstelsel. Manuele behandelingstechnieken zijn o.a. mobilisaties, manipulaties, stretchingtechnieken, triggerpunt-behandeling, bewegingsadvies en coördinatieoefeningen.

Oefentherapie

Voorbeeld van oefentherapie

Oefentherapie is een onderdeel van elke manueel therapeutische behandeling. U voert hierbij gerichte oefeningen uit onder toezicht van een manueel therapeut in onze geklimatiseerde oefenruimte. Deze oefeningen helpen om de belastbaarheid van het lichaam geleidelijk op te drijven en belemmeringen te herstellen. Oefen-therapie is o.a. geschikt bij sport- en acute blessures, rugklachten en tijdens de peri- en postnatale periode.

Orthopedische revalidatie

Voorbeeld van orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie herstelt verstijfde gewrichten en verzwakte/verkorte spieren na een breuk of operatie. Met verschillende technieken zorgen we dat u z.s.m. weer het dagelijks leven kan hervatten. We houden hierbij rekening met het natuurlijk herstel (gips of operatie) en de geleidelijke opbouw van de belasting. Behandelings-technieken zijn o.a. mobilisaties, spierversterkende oefeningen, spierverlengingstechnieken en stabilisatie-training.

Shockwave therapie

Voorbeeld van shockwave therapie

Shockwave therapie stimuleert de zelfgenezende eigenschappen van het lichaam. Deze innovatieve behandelingsmethode bevordert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop. Beschadigd weefsel herstelt zich waardoor pijn vermindert en mobiliteit toeneemt. Shockwave therapie is erg geschikt bij chronische peesaandoeningen of verkalking van de pees. Onze praktijk beschikt over een echografietoestel om een zeer nauwkeurige locatiebepaling te maken.

Dry needling

Voorbeeld van dry needling

Dry needling is een fysiotherapeutische behandeling voor stijve/verkrampte spieren of (chronische) spierklachten. Met een naald worden de spieren getriggerd via zogenaamde “trigger points”. Hierdoor kunnen spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen. Dry needling wordt onder andere toegepast bij klachten van de nek, schouder, arm, pols, lage rug, heup, bil- en beenspieren.

Kaakgewrichts behandeling

Voorbeeld van kaakgewrichts behandeling

Kaakgewrichtsbehandeling kan beperkte mobiliteit van het kaakgewricht verbeteren en pijn verminderen. Hiervoor gebruikt de therapeut verschillende manueel therapeutische technieken (mobilisaties, spierontspannende technieken en oefentherapie). Een kaakgewrichtsbehandeling is aangewezen bij pijn in en rond het kaakgewricht, beperkte bewegingsmogelijkheid van de kaak en bij het klikken/kraken van het kaakgewricht.

Handrevalidatie

Voorbeeld van handrevalidatie

Handrevalidatie gaat de mobiliteit van de pols/hand en vingers geleidelijk en binnen de pijngrens verbeteren. Indien het een peesletsel betreft, houden we rekening met de fasen van het peesherstel en het type letsel en operatie. We hechten ook veel aandacht aan het litteken, zwelling en vermijden van contracturen. We behandelen o.a. letsels aan de buig- en strekpezen van de hand, peesontstekingen en breuken van de pols/hand en reumatoïde artritis.

Duizeligheidstherapie

Voorbeeld van duizeligheidstherapie

Duizeligheids- en evenwichtstherapie behandelt duizeligheids- en evenwichtsproblemen door functiestoornissen in het evenwichtsorgaan of door een probleem in de nek. We gaan eerst op zoek naar de exacte oorzaak van de klachten. Vervolgens gaan we de problematiek met een gerichte behandeling of oefeningen aanpakken. In de praktijk behandelen we o.a. BPPV, cervicogene duizeligheid en andere kort-of langdurige duizeligheid door functiestoornissen.

Pre- en postnatale therapie

Voorbeeld van pre- en postnatale therapie

Pre- en postnatale therapie focust op klachten door lichaamsveranderingen tijdens en na de zwangerschap. Prenatale kinesitherapie bereidt het lichaam voor op de bevalling en ondersteunt comfortbehoud. Denk maar aan rug- en ribklachten, bekkenbodemproblemen, problemen aan de voeten (bv. vochtophoping) … Daarnaast kan er gestart worden met bekkenbodemoefeningen ter voorbereiding op de postnatale periode. Postnatale therapie richt zich op het herstel na de bevalling: versterking van de buik-, rug- en bekkenbodemspieren, verlichting van nek- of rugklachten en bevordering van uw houding, ademhaling, beweeglijkheid en evenwicht. U kan met postnatale therapie starten vanaf ± 6 weken na een natuurlijke bevalling en ± 8 weken na een keizersnede.

Neurologische revalidatie

Voorbeeld van neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie is vaak aangewezen voor patiënten met een neurologische aandoening of letsel. In onze praktijk bieden we behandelingen voor o.a. CVA, Parkinson, MS en ALS. We trachten de beweeglijkheid, kracht, uithouding en lenigheid te herwinnen, als ook de patiënt te informeren en adviseren over hulpmiddelen.

echografie toestel

Echografietoestel

Onze praktijk beschikt over een echografietoestel voor musculoskeletale doeleinden. Wij gebruiken dit toestel ter opvolging van de therapie en voor het bepalen van exacte locaties van bv. peesverkalkingen. Met een voorschrift van de huisarts voor een echografie verwijzen we u graag door naar de radioloog.

Waarom kiezen voor Hemix Kine?

  • Uitgebreid aanbod aan specialisaties
  • Duurzame oplossingen voor uw klachten
  • Team van gediplomeerde therapeuten
  • Gerichte behandeling en advies
  • Geklimatiseerde behandelkamers en oefenruimte
collage van verschillende therapieën